Малчугани получиха отлични оценки от шеф Манчев на открит урок по здравословно хранене

Похвали и отлични оценки получиха малчуганите, които участваха в открития урок по здравословно хранене на шеф Иван Манчев в столичния ресторант „Of course“. Събитието се проведе по инициатива на лаборатория „Рамус“, чийто екип застава зад каузата за здравословно хранене и изграждане на навици за здравословен начин на живот.

„Винаги съм се стремил да ям вкусна и качествена храна. От Вас зависи дали и Вашият избор ще е такъв. Опитвайте се да избягвате вредните продукти. Това важи и за родителите“, отбеляза шеф Манчев. Известният кулинар посочи, че е добро решение, ако родителите приобщават децата и заедно с тях приготвят полезна храна в кухнята у дома. „Така малчуганите ще свикнат с качествените ястия и продукти. Ако предпочитате да Ви е лесно в готвенето, впоследствие става трудно и се отразява на здравето ни. А изследванията показват, че храната е 70% тиха тренировка, така че колкото по-добре се храним, по-добре изглеждаме и сме здрави“, обърна се шеф Манчев към малчуганите и техните родители.

Концентрирани, но с много фантазия и усмивки, децата приготвиха здравословни мини сандвичи със специално подбрани полезни продукти от шеф Манчев. Той бе категоричен, че това е пътят и за справяне със затлъстяването. Според данни на Министерството на здравеопазването за 2022 г. седем на 1000 прегледани деца на възраст до 6 години са с наднормено тегло, а между 7-19 години – с наднормено тегло са 25 на 1000.

Skip to content