Тест за хранителна непоносимост – листовка и постерна презентация

Тест за хранителна непоносимост – листовка и постерна презентация

СМДЛ „РАМУС” ООД предлага на Вашето внимание тест за хранителна непоносимост, който дава възможност за позитивна промяна в диетичния режим и терапията на различни заболявания на Вашите пациенти.

Съществуват два основни типа алергични реакции:

1. Бърз IgE-медииран отговор, който се свързва с позитивни кожни тестове. В тези случаи много често пациентите са в състояние сами да поставят диагноза, тъй като това са реакции, които настъпват непосредствено след прием на храна. Това се възприема като класически тип алергична реакция, при която клиничните симптоми се дължат на отделените високи дози хистамин.

2. Забавен IgG-медииран отговор, с негативни скарификационни тестове. Този тип алергична реакция се диагностицира по-трудно. Нарича се още „хранителна непоносимост” или „хранителна свръхчувствителност”. В този случаи се формират специфични IgG-антитела, които свързват определени хранителни белтъци като чужди антигени. В резултат възниква забавена имунна реакция – в рамките на няколко дни.

Заболявания и симптоми, които най-често се свързват с хранителна IgG- имунна реакция:

– автомунни заболявания
– ставни болки, отоци, схващания
– хронични респираторни заболявания
– хронични заболявания на ГИТ (диария, запек)
– кожни заболявания, вкл. екзема

– главоболие
– умора
– депресия
– затлъстяване
– пре-менструални проблем

Тестът за хранителна непоносимост се провежда след консултация с лекуващ лекар, който назначава съответен хранителен режим. Еднократно се взема венозна кръв (по-малко от 1 милилитър пълна кръв). Доказва се наличието на специфични IgG. Резултатът съдържа информация за 46 различни храни. Реакцията на организма спрямо всеки вид храна се оценява полуколичествено като: „позитивна”, „слабо позитивна” или „негативна реакция”.
Основна препоръка за пациента е да се избягват храните, за които е установена ,,позитивна” или ,,слабо позитивна” реакция.

Лаборатория Рамус Благодари за Вашия избор и доверие!

Skip to content